Skaldjursdagar 2017

Återigen är det dags för våra hyllade skaldjursdagar 18-21 oktober. Nu smakar hummern, havskräftorna och räkorna, som vi ropat in från auktioner i Sverige och Danmark, som allra bäst. Ett som är säkert är att vi kommer att ha mängder av varma men även kalla skaldjur. Årets skaldjursdagar pågår i fyra dagar och varje dag har en speciell tvist. Nedan kan du se vad som händer de olika dagarna:

Onsdag 18/10:

Vi inleder skaldjursdagarna med att servera varm, nykokt västkustkrabba som smakar alldeles underbart!

Torsdag 19/10: 

Idag får vi finbesök från västkusten. Från restaurang Skäret i Smögen kommer Årets kock 2015, Thomas Sjögren. Han kommer att laga en varmrätt med fisk och skaldjur från Smögens fiskeauktion.

Fredag 20/10: 

Vi välkomnar Kalle Nilsson från Punk Royale som tillsammans med vår egna köksmästare Ola Stålnacke kommer att servera snacks i matsalen, som även tillagas på plats. Rätterna är caviar (stör-rom) och vodka, och havskräfta med tryffel. Rätterna kostar 100 kronor styck.

Lördag 21/10:

Från 14.00 börjar vi dagen i Stockholms Matmarknad där ostronmästaren David Hervé visar hur man öppnar ostron. Det finns även ostron för provsmakning och försäljning till fördelaktiga priser. David Hervé kommer hela vägen från Marennes d´oleron och är tredje generationens ostronodlare. David är leverantör till stora kockar Guy Savoy och Pierre Gagnaire och hans finns representerad på fem marknader i Paris.

Varmt välkomna på våra fullspäckade skaldjursdagar, onsdag 18 oktober – lördag 21 oktober.

 

Glöm inte att boka bord!