Sturehof tipsar om Konsthall Obaren; Niki Lindroth von Bahr

Upptäck Obarens nya konst!

Niki Lindroth von Bahr, född 1984, är en svensk animatör, konstnär och kortfilmare

Niki ställer nu ut en av hennes skulpturer, ”Brinn din jävel brinn lll” i en monter i Obaren. Skulpturen är av stengods, och gjord 2017.

Med filmer debuterade hon 2008 med En natt i Moskva, vilken följdes upp 2010 med Tord och Tord. Den senare belönades med en rad internationella filmpriser och nominerades även till en Guldbagge. Hennes kortfilm Simhall togs ut till huvudtävlan vid Annecys internationella festival för animerad film 2014.

Hennes animerade musikal Min Börda (The Burden) hade världspremiär på Göteborgs Filmfestival 2017, där den vann både kortfilmspriset Startsladden och blev framröstad som publikens val för Bästa kortfilm. Min Börda togs även ut i tävlan i Cannes i maj 2017, där den visades i sektionen Quinzaine des Réalisateurs. I juni 2017 tilldelades Min Börda en Cristal – det finaste priset på världens främsta animationsfestival Annecy i Frankrike. Sedan dess har filmen vunnit över 40 priser och tilldelades en Guldbagge för Bästa kortfilm. Niki har även ställt ut modeller och visat delar ur Min Börda på Riche.

Niki arbetar även som kostymdesigner, bland annat för artister som Fever Ray och David Bowie.

Simhall

Min Börda

Om ni är mer intresserade av denna konst i Obaren vänd er till Calle Carboni

Niki Lindroth von Bahr är representerad av Stene Projects