Höstsalong

Välkommen på vernissage söndagen den 3 september kl. 16-18. Utställningen pågår till och med söndagen den 1 oktober.

Årets höstsalong bjuder på måleri och grafik av högsta kvalité.

Låt oss ta medverkande konstnärer i bokstavsordning.

Lena Cronqvist är en av Sveriges mest berömda konstnärer. På utställningen visar en hon en serie med tre målningar med samma motiv; handväskan. Vad gömmer den för innehåll. Vi anar något men går aldrig säkra.

Mikael Kihlman har gjort den nya tapeten i galleriet. Han är en av sveriges bästa grafiker som här visar stadens bakgård. I etsningarna fördelas ljus och mörker i urbana miljöer.

Lotta Melin är både koreograf och bildkonstnär. Organiska former tycks dansa fram i hennes bilder. Man känner rythmen och rörelsen i penselns lek.

Martina Müntzig: Med ett lekfullt realistiskt måleri skildrar hon mänskliga relationer. Familjen är ett ofta återkommande motiv i hennes målningar.

Julius Nord: I komplementära färger bygger han plan och rum för en beskrivning av miljöer där vi kan känna igen oss.

Mikael Persbrandt: Vi möter här en annan sida av ett konstnärsskap som Knappast behöver presenteras. Med stor laddning, en snabb penselföring och en psykologisk exakhet byggs målningarna upp.

Lisa Rytterlund: Med starka färger och rythmiska mönster närmar sig Lisa familjelivets minnen. Det kan även hända att du blir serverad av Lisa på restaurangen.

Peter Varhelyi: Med ett dekorativt måleri byggs naturscener upp. Kanhända ser vi en fågel eller en växt som vi känner igen.